Print opmerkingen   adressen  

http://m.deventerleeft.nl | http://m.dvntr.nu | @DeventerLeeft

maandag 16 april
  09:00     Athenaeumbibliotheek   @   Het Klooster 12
De Athenaeumbibliotheek is onderdeel van de Bibliotheek Deventer, maar bevindt zich op de locatie Klooster 12. We zijn er trots op dat we de oudste stadsbibliotheek van Nederland zijn, gesticht in 1560. Graag vertellen we u meer over onze geschiedenis en bijzondere collecties! De Athenaeumbibliotheek is sinds 1969 Ă©Ă©n van de 13 bibliotheken in Nederland die een wetenschappelijke steunfunctie hebben. Deze zogenaamde WSF is er voor iedereen die op zoek is naar specifieke informatie die normaal gesproken niet bij de openbare bibliotheken beschikbaar is. Op bijna elke vakgebied is informatie voorhanden.
entree: gratis
  09:00     Expositie ?de Lezer Aan Het Woord?   @   Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek
Klooster 12
7411 NH   Deventer
0570-693713
De Athenaeumbibliotheek trapt het jubileumjaar 1250 jaar Deventer af met een expositie over sporen die lezers achterlieten in boeken uit de collectie. Daar kan Lebuïnus niet ontbreken. In de expositie is een middeleeuws handschrift te zien waarin een lezeres in de marge iets schreef over de heilige Lebuïnus en zijn metgezellen. Dit handschrift wordt getoond samen met andere handschriften, oude drukken, pamfletten, alba amicorum (vriendenboeken) en almanakken waarin bezitters en lezers aan het woord zijn. Hun sporen variëren van studie-aantekeningen tot kasboekjes en van liefdevolle opdrachten tot censuur. Kom kijken en raak in contact met lezers van drie, vier of zelfs vijf eeuwen geleden.
entree: gratis
  11:00     Grote Of Lebuinuskerk   @   Grote Kerkhof
Deventer
[minimaal kleine kaart][drinken]
Een bezoek aan Deventer is niet compleet zonder een bezoek aan deze gotische hallenkerk. De van oorsprong Romaanse kerk met crypte en veel wand- en gewelfschilderingen uit de 15e en 16e eeuw is erg imposant.
entree: gratis
  13:00     Vvv Deventer Open!   @   VVV Deventer
Brink 89 (Penninckshuis)
7411 BX   Deventer
(0570) 710120
De beste manier om de stad en haar omgeving te leren kennen is via een bezoek aan de VVV Deventer. Hier vindt u alle informatie over Deventer en de regio.
  13:00     Openstelling Kerkzaal Penninckshuis   @   Het Penninckshuis
Rechthoekige, inpandig gebouwde kerk in neo-renaissance-stijl naar het ontwerp van T.E. Kuipers en voltooid in 1891. Het gepleisterde interieur heeft binnen geprofileerde rondbogen gevatte vensters met driedelige traceringen. De kerkzaal met haar voortreffelijke akoestiek heeft een fraaie houten overkapping met trekstangen en een authentieke inventaris in neo-renaissancestijl.
entree: gratis
  20:30     Le Havre   @   Filmhuis De Keizer
Keizerstraat 78
7411 HH   Deventer
0570-600515
[drinken]
Terwijl Arletty ernstig ziek wordt, ontfermt Marcel zich over de jongen. Hij moet zijn optimistische levensvisie inzetten om de muur van menselijke onverschilligheid omver te werpen. Daarbij kan hij een beroep doen op de rotsvaste solidariteit van de mensen uit de buurt. Het net van de politie lijkt zich om de vluchteling te sluiten, maar Marcel laat zich niet zo makkelijk buiten spel zetten... "Alleen een genie als Aki Kaurismäki kan uit de Europese migrantenproblematiek een warmbloedige, mild tragikomische film als Le Havre smeden, zonder te vervallen in misplaatste sentimentaliteit." (Volkskrant****) Deze film is onderdeel van het Aki Kaurismäki-retrospectief. Op maandagen in januari, maart en april vertonen we films uit het oeuvre van de Finse regisseur Aki Kaurismäki. Verder te zien zijn: The Match Factory Girl, Leningrad Cowboys Go America, Drifting Clouds, The Man Without a Past en The Other Side of Hope.(Vrienden: € 7)Jeugdfilms: € 6,50 (Jeugdfilmfans € 5,50)Films > 150 minuten + € 13D + € 2
entree: € 9.00 (zonder kortingen)

versie 1.1 (17 juni 2010) © 2006-2018 DeventerLeeft.nl | Dit is een initiatief van Eddy Dibbink Fotografie | www.eddydibbink.nl